Stories

persoonlijk verhaal

Moedig zijn zonder jezelf te forceren

Ik ben in m’n leven vaak moedig geweest: angst voelen en het toch doen. Op wilskracht iets aangaan dat net een maatje te groot is. Een keer diep ademhalen en dan springen. Het leverde triomf op als het lukte. Maar zelden was de triomf in staat om de steen die de angst in m’n maag had gelegd te overtroeven.

Totdat ik ging luisteren naar m’n gevoel. En naar de daaraan verbonden roep van het verlangen. Toen ontstond een nieuw soort moed. Niet vanuit het verlangen om iets te worden wat ik niet ben – dansen op de bar doe ik wel in een volgend leven – maar vanuit het verlangen om alles waar te maken wat er in mij aanwezig is.

Ja, ik ben een gevoelige introvert die graag onder haar dekentje op de bank hangt en vanaf daar het leven aan zich voorbij laat trekken.

Ik geloof dat als je iets in de wereld ziet waarvan je denkt dat het beter kan, het je missie is om dat te veranderen. 

Maar ik ben meer dan dat. Ik ben ook de visionair die altijd verder kijkt dan wat je op het eerste gezicht ziet en die diep vanbinnen voelt dat ze iets bij te dragen heeft. Die op de bres wil om een wereld te creëren waarin iedereen vertrouwt op zijn eigen zijnskwaliteiten en talenten. Waarin iedereen z’n binnenkant aan de buitenkant durft te laten zien. Een wereld waarin de beste versie van jezelf ook écht de beste versie van jezelf betekent en niet een patchwork meesterstuk bijeen geshopt door je te vergelijken met anderen.

Ik geloof dat als je iets in de wereld ziet waarvan je denkt dat het beter kan, het je missie is om dat te veranderen. En dat vraagt van mij om jou te inspireren en in beweging te brengen om jouw bijdrage te leveren aan die wereld door je te leren hoe je je laat leiden door je eigen gevoel, verlangen en talent in plaats van (af)geleid te worden door alles wat je om je heen ziet…

…en dat vraagt om een ander soort moed.

Jezelf in duizend bochten wringen om je aan te passen: dat doet old school moed. De moed die ontstaat als je je verbindt met je gevoel en met je verlangen is een ander soort moed. Moed niet in de vorm van jezelf een schop onder de kont geven maar zachte moed die opborrelt van binnenuit met de intentie om wie jij diep vanbinnen bent te onthullen. Moed die je uitnodigt in plaats van pusht. Moed die je helpt om een versie van jezelf te worden die je misschien niet voor mogelijk houdt, maar die wel helemaal jij is.

Wat krijg ik van jou te zien als je de moed hebt gevonden om je niet langer aan te passen aan wat je denkt dat de omgeving van je verwacht? Wat krijg ik van jou te zien als je jouw stempel durft te drukken op wat er voor jou toe doet?

Want wat voor mij geldt, geldt ook voor jou. Naast wat je nu laat zien, ben je nog zoveel meer. En ik wed dat je dat al voelt. Je bent meer dan die pleaser, die introvert of die perfectionist. Je bent meer dan het verhaal dat je jezelf nu keer op keer vertelt. En het is tijd om wie jij óók bent wakker te kussen. Om dat wat jij vanbinnen voelt borrelen naar buiten te brengen. Om de vrouw waarvan je voelt dat je haar kan worden ook daadwerkelijk te zijn. Om wat jij bij te dragen hebt niet langer in te slikken, maar de vrijheid te vinden om je uit te spreken.

Welke kwaliteiten – misschien nu nog weggestopt in je grote teen – kunnen jou in deze fase van je leven helpen om dat wat je vanbinnen voelt borrelen zichtbaar te maken? Welke ideeën en welke waarden heb je waarmee je – als je de moed en de woorden had – het verschil kan maken in jouw leef- en werkomgeving?

Ik help je graag om die zachte moed in jou wakker te maken, zodat je de vrijheid vindt om dat wat je vanbinnen voelt borrelen aan de buitenkant te laten zien. Zodat je los kan laten wie je denkt te moeten zijn om in plaats daarvan te worden wie je bent.

plan een verkenningsgesprek

Stories die je misschien ook interessant vindt