Stories

de kracht van kwetsbaarheid

Hoe je innerlijke criticus jou van je sprankeling berooft

Als jij jouw gedachten en ideeën in de wereld zet doe je dat dan in de eerste ongefilterde versie? Of gaat jouw innerlijke criticus - net als bij zovelen - driftig aan de slag om jouw creatieve inval op te poetsen en te nuanceren net zolang tot niemand er meer aanstoot aan kan nemen, maar ook net zo lang tot alle eigenheid en sprankeling is weggepoetst?

Lees meer

persoonlijk verhaal

Moedig zijn zonder jezelf te forceren

Ik ben in m’n leven vaak moedig geweest: angst voelen en het toch doen. Op wilskracht iets aangaan dat net een maatje te groot is. Een keer diep ademhalen en dan springen. Het leverde triomf op als het lukte. Maar zelden was de triomf in staat om de steen die de angst in m’n maag had gelegd te overtroeven.

Lees meer

7 eyeopeners

Moeiteloos bij jezelf blijven

Het thema bij jezelf blijven loopt als een rode draad door mijn leven en door mijn werk. In eerste instantie lijkt dit thema vooral te spelen in een rechtstreeks gesprek met de ander. Je kent dat moment misschien wel waarop je de grip op het gesprek verliest en kwijtraakt wat voor jou belangrijk is. Het moment waarop je jezelf dingen hoort toezeggen die je helemaal niet kan of wil waarmaken. Waarop je in een discussie terecht komt die je helemaal niet wil voeren.

Lees meer