About

Life Coach - Sandra Kalksma

je inner leider

wakker kussen

‘Stel dat ik eigenlijk meer een leider ben dan een volger’, verzuchte één van mijn klanten. ‘Hoe zet ik dat dan neer zonder mezelf heel hard voorbij te rennen?’

Ik werk op dat moment al zeven jaar als Life Coach met de vraag 'hoe blijf je bij jezelf in het contact met de ander als je van nature geneigd bent om je aan te passen'. En de uitspraak van die ene klant luidt in de zomer van 2017 een nieuwe fase in waarin het thema leiderschap centraal komt te staan.

Als je eenmaal iets hebt gezien, kan je het niet niet meer zien. Ik ontdek dat wanneer ik mijn klanten succesvol help om beter met zichzelf en van daaruit meer ontspannen met de ander te connecten op een zeker moment hun inner leider of hun inner kunstenaar ontwaakt. Onder de oppervlakte blijkt er een visie of een creatief talent schuil te gaan dat de wereld in wil. Maar niet tegen elke prijs. Ze verlangen ernaar om iets neer te zetten vanuit de hervonden connectie met zichzelf.

van angst voor opgetrokken wenkbrauwen

naar moeiteloos bij jezelf blijven

Dit alles gebeurt op het moment dat ik zelf net genoeglijk achterover wil leunen omdat ik denk dat ik wel klaar ben met mijn persoonlijke ontwikkeling. In mijn jonge jaren hield ik me staande door te proberen het antwoord te vinden op de vraag ‘Wat zijn hier nou helemaal de regels?’. Ik meende dat ik er wel kwam als ik zo goed mogelijk voldeed aan wat ik dacht dat de ander van me verwachte. En die strategie werkte heel lang best aardig want het lezen van de mensen om me heen kost me weinig moeite.

Ik en de ander

Tot in 2002 m’n gezondheid me in de steek laat. Wat eerst een burn-out lijkt, krijgt een blijvend karakter. De energieschaarste waar ik mee moet leren dealen, nodigt me uit om te onderzoeken waar ik mijn energie verspil. Stapje voor stapje kom ik erachter hoe ik energie verlies omdat ik uit angst voor de opgetrokken wenkbrauwen van de ander nalaat om me uit te spreken. En ik ontdek hoe ik - door me zo in te leven in de mensen om me heen - aldoor verantwoordelijk raak voor dingen die niet van mij zijn.

Aan het werk als Life Coach

Nadat ik de eerste stappen heb gezet om dichter bij mezelf te blijven, begin ik in 2010 als Life Coach. Door de klanten die ik begeleid leer ik steeds meer over de patronen die spelen als bij jezelf blijven niet zo vanzelfsprekend voor je is. Die nieuwverworven kennis pas ik toe op mezelf en gebruik ik om mijn Meer Bij Jezelf, Minder Stress Programma te creëren. 

Life Coach - Sandra Kalksma

next level

vanZELFsprekend leven

Precies op het moment waarop ik denk dat er niet meer te halen valt dan het niveau waarop ik mijn leven leef, blijkt een stevige verbinding met jezelf en een ontspannen communicatie met de ander een opstapje te zijn naar een next level. Blijkt er in dat proces een moment te komen waarop je beseft: f*ck it, in mij zit een vrouw die veel grootser is en die veel meer te brengen heeft dan ik eerder dacht. 

Dus mag ik zelf ook aan de bak om mijn inner leider wakker te kussen. Een proces met de nodige groeistuipen waarin ik heen en weer schiet tussen luisteren naar wat ik te doen heb en toch weer heel hard rennen om mezelf te bewijzen richting de buitenwereld.

Boodschap van een salamander

In de zomer van 2019 zit ik op een omgevallen boom in het bos mijn queeste te overdenken als er ineens een salamander naast me op de stam klimt om van de zon te genieten. En nog een. En nog een. Die optocht brengt me terug naar mijn jeugd waarin salamanders vangen één van mijn favoriete bezigheden was. Ik hield ze in een terrarium. Waaruit ze natuurlijk ontsnapten. Om zich dan - tot gruwel van mijn moeder - schuil te houden onder m’n bed.

Het is alsof al die dieren in mijn oor fluisteren: ‘Vergeet niet dat het ten diepste moet gaan over trouw zijn aan je true nature’. Ik beloof het. Wanneer ik opsta om mijn weg te vervolgen voel ik me lichter dan ooit. Het is alsof iets dat lange tijd haastig voor me uitliep z’n pas vertraagt en landt in mijn lijf.

Toch kost het me nog bijna een jaar om de boodschap van de salamanders in mijn leven en mijn werk te integreren. Ik ontrafel stap voor stap hoe je voor jezelf een leven creëert waarin vanZELFsprekendheid de norm is. Hoe je meer impact maakt door vooral heel dicht bij jezelf te blijven. Hoe je stappen zet vanuit innerlijke rust door je af te stemmen op je eigen verlangens en talent en niet langer op wat-de ander-ervan-vindt.

En nu voel ik tot in mijn tenen dat ik klaar ben om die reis bij jou te begeleiden. En mag mijn reis en wat ik daarvan geleerd heb het onderwerp zijn van het boek dat mij al zo lang roept. Zodat ook jij de magie kan ervaren van wat er zich voor je ontvouwt als je gehoor geeft aan de fluisteringen van jouw true nature.

Wat ik jou te brengen heb met mijn Life Coaching

In mijn werk combineer ik mijn ervaringsdeskundigheid met een schat aan professionele bagage op het gebied van NLP, Geweldloze Communicatie, Transformational Presence, Karakterstructuren en Systemisch Werk.

Coachen doe ik met twee voeten in de klei en mijn zintuigen wijd open: scherpzinnig, nuchter en met een sterk geloof en vertrouwen in jouw kunnen en mogelijkheden. Met een gezonde dosis humor zorg ik voor een ontspannen sfeer.

Wil je ontdekken wat vanZELFsprekend leven jou kan brengen?

Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten!

Sandra

life coach groningen

Lees mijn micro stories op Instagram