About

Jezelf Zijn - Sandra Kalksma

een nieuwe dimensie

van (jezelf) Zijn

De vrouwen waar ik mee werk zijn slim en hoger opgeleid. Ze hebben de baan of runnen de onderneming waar ze lange tijd van droomden. Ze zijn trots op de stappen die ze hebben gezet in hun werk en in hun persoonlijke ontwikkeling en toch is de dagelijkse praktijk weerbarstig.

Terwijl ze aan de ene kant beseffen dat ze met hun Zijn en hun visie echt iets bij te dragen hebben, is er aan de andere kant iets dat ze weerhoudt om naar voren te stappen op de manier zoals ze voor ogen hebben.

Herken je het gevoel dat de plek waar alles op z’n plek valt als een fata morgana voor je uitschuift. De plek waar je gezien wordt. Op waarde geschat. Waar dat wat je bij te dragen hebt echt uit de verf komt. Die plek lijkt onder handbereik. Maar waarom voelt het dan alsof je steeds weer gevraagd wordt om nog een tandje bij te zetten. En dat terwijl je er helemaal klaar mee bent om jezelf voorbij te rennen om de buitenwereld iets te bewijzen.

Want ergens weet je dat jouw talent niet zit in het meebewegen met de verwachtingen van de omgeving. Je voelt in alles de uitnodiging om meer recht te doen aan wie jij ten diepste bent. Je hebt een eigen kijk op je vakgebied. Op het leven. Je verlangt naar het lef om daar vol voor te gaan staan. Om dat in jezelf wakker te kussen waardoor je de visie en de creatiekracht die je onder de oppervlakte voelt borrelen hoorbaar, zichtbaar en tastbaar kan maken.

Je voelt dat je een deur te openen hebt naar een andere werkelijkheid. Dat je een stap te zetten hebt naar iets dat je al wel voelt, maar nog niet in woorden kan vatten. Dat het tijd is om in het ongewisse te stappen en op zoek te gaan naar facetten van jezelf die je tot nu toe hebt laten liggen. Er kriebelt nieuwsgierigheid naar wat je teweeg kan brengen als je jezelf nog meer in alle volheid laat zien.

Als coach en ervaringsdeskundige help ik je graag om wakker te kussen wat zich tot nu toe nog in jou verborgen houdt zodat ook jij in een nieuwe krachtige dimensie van (jezelf) Zijn kan stappen.

 

DETAILS COACHING TRAJECT

de uitdaging om 

bij jezelf te blijven

Ik ben Sandra Kalksma en ik coach al vijftien jaar vrouwen voor wie bij jezelf blijven een belangrijke uitdaging is. Vrouwen die voelen dat ze iets bij te dragen hebben met hun - vaak wat andere - kijk op het leven. Maar die als ze niet oppassen meegezogen worden in de maalstroom van verwachtingen van buitenaf. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik zelf ook zo’n vrouw ben;)

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat ik de omslag maakte van beter mijn grenzen aangeven naar een echte nieuwe dimensie van (jezelf) Zijn. Een dimensie waarin je zo duidelijk je innerlijk kompas volgt dat je de ander niet langer op afstand hoeft te houden omdat die als vanZELFsprekend met jou meebeweegt. Een dimensie waarin je houvast volkomen van binnenuit komt. Waarin je vanuit mildheid naar jezelf én naar de ander kijkt.

Die wereld waarin we vrij zijn van (innerlijke) oordelen, die droom ik voor ons allemaal. En die wereld begint bij jezelf. Want we laten allemaal krachtige delen van onszelf liggen. Omdat er ooit iemand een oordeel op had. Omdat je er zelf een oordeel op hebt. Omdat het retespannend is om los te laten wie je denkt te moeten zijn. Ook in jou schuilen onontdekte facetten die erom smeken wakker gekust te worden. Schuilt het verlangen om gezien te worden voor wie je werkelijk bent.

Jouw diepste verlangen gaat niet over iets veranderen aan de dingen om je heen.

Jouw diepste verlangen gaat niet over jezelf nog beter staande leren houden.

Jouw diepste verlangen gaat over jezelf verder openen en je volle potentieel ervaren.

Die nieuwe dimensie van (jezelf) Zijn vraagt je om oude verhalen los te laten en nieuwsgierig te zijn naar de uitnodiging die het leven op dit moment voor je heeft. Vraagt je om een andere blik op wat je eerder dacht dat waar was.

Die speciale plek waar alles op z’n plek valt... Die bestaat niet. Jij kan op elke plek alles op z’n plek laten vallen vanuit de manier waarop je je verbindt met jezelf, de ander en het leven.

Boodschap van een salamander

mijn stap in die

nieuwe dimensie

Toen ik vier jaar geleden genoeglijk achteroverleunde omdat ik dacht dat ik wel klaar was met mijn persoonlijke ontwikkeling, ontdekte ik tot mijn verbazing dat het thema bij jezelf blijven waar ik me al zo lang in ondergedompeld had een next level kent.

Dat er voorbij het goed je grenzen kunnen bewaken een plek is waar het niet langer nodig is om met hard werken de nodige ruimte voor jezelf vrij te spelen. Een plek waar de ander en het leven met jou meebewegen. Een plek van waaruit je op een vanZELFsprekende manier meer impact maakt.

Boodschap van een salamander

De inzichten die op dat moment in mijn eigen leven en in mijn coachingstrajecten oppoppen, worden in een stroomversnelling gebracht door een magische ervaring. Op een middag in augustus zit ik op een omgevallen boom in het bos te overdenken hoe nu verder. Dan klimt er ineens een salamander naast me op de stam om wat te soezen in de zon. Er volgt er nog één. En nog één. Die optocht brengt me terug naar mijn jeugd waarin salamanders vangen één van mijn favoriete bezigheden was. Ik hield ze in een terrarium. Waaruit ze natuurlijk ontsnapten. Om zich dan - tot gruwel van mijn moeder - schuil te houden onder m’n bed.

Het is alsof al die dieren in koor fluisteren: ‘Vergeet niet dat het er ten diepste om gaat trouw te zijn aan je true nature’. Ik beloof dat ik dat nooit meer zal vergeten. Wanneer ik opsta om mijn weg te vervolgen voel ik me lichter dan ooit. Het is alsof iets dat lange tijd haastig voor me uitliep z’n pas vertraagt en landt in mijn lijf.

Nog meer jezelf

In plaats van genoeglijk achterover te leunen, kom ik opnieuw in beweging. Dit keer niet omdat ik iets niet meer wil. Nee, dit keer wordt de verandering gevoed door het verlangen naar meer van de serene rust die ik voelde na de ontmoeting met de salamanders.

Ik herontdek de buitenmens in mij.

Dat ik dol ben op magie…

…en dat het geen vloek is, maar mijn grootste talent dat ik anders dan anderen naar de dingen kijk en dat ik daar vol voor mag gaan staan.

Wat ik jou te brengen heb met mijn life coaching

Ik combineer mijn ervaringsdeskundigheid met vijftien jaar aan professionele bagage als Life Coach. Ik gebruik daarbij elementen uit NLP, Geweldloze Communicatie, Transformational Presence, Karakterstructuren en Systemisch Werk.

Coachen doe ik met twee voeten in de klei en mijn zintuigen wijd open: nuchter, scherpzinnig en overtuigd van jouw grootsheid nog voordat jij die ten volle ziet. Met een gezonde dosis humor zorg ik voor een ontspannen sfeer.

Voel jij de uitnodiging om in een nieuwe dimensie van (jezelf) Zijn te stappen?

Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten!

Sandra

life coach groningen

 

details COACHING TRAJECT

Lees mijn micro stories op Instagram